Menu


Forside
Ib Krogh Pedersen
Patientvejledninger
Kikkertundersøgelse af mavesækken (Gastroskopi)
Kikkertundersøgelse af Tyktarmen (Coloskopi)
Behandling af Hæmorider
Lyskebrok
Navlebrok
Operation i pungen
Knuder i huden og underhuden
Pilonidalcyste
Forhudsforsnævring
Nedgroet negl
Operation i lokalbedøvelse
Sådan finder du frem

Behandling af hæmorider

Behandling af indvendige hæmorroider ved elastikmetoden En indvendig hæmorroide er en frembuling ind i den nederste del af endetarmen af slimhinden og underliggende blodårer.

Før behandlingen

Behandlingen kræver INGEN forberedelser hjemmefra. Behandlingen Da der ikke er smertesans på indersiden af tarmen, foretages behandlingen uden bedøvelse.

Ved elastikmetoden sættes en lille og meget stram elastik hen over hæmorroiden/frembulingen. Herved stoppes blodforsyningen til hæmorroiden, som derefter ”visner” og falder af sammen med elastikken.

Efter behandlingen

Mod smerter: Der kan det første halve til hele døgn føles stramning og afføringstrang, hvis det generer, kan man tage et smertestillende håndkøbspræparat, Paracetamol, Kodimagnyl eller evt. Ibuprofen.

Restriktioner: Der er ingen forholdsregler efter operationen, og man kan gå normalt på toilettet. Det sker en sjælden gang, at man lige efter behandlingen føler en almen utilpashed. Dette skyldes en reaktion fra nerver tilhørende det ”selvstyrende nervesystem”, som regulerer kredsløb, vejrtrækning og mange andre funktioner. Denne tilstand kan føles meget ubehagelig, men den er helt ufarlig og vil hurtigt fortage sig, eventuelt efter at man har ligget et øjeblik, drukket et glas kold vand eller fået lidt frisk luft. Man må i givet fald IKKE KØRE BIL, før man igen har det godt.

Efter 8-10 dage vil den afsnørede hæmorroide falde af og forsvinde sammen med afføringen. Dette observeres normalt ikke, men kan en sjælden gang medføre en smule blod i afføringen.

Komplikationer

Yderst sjældent kan der fra 2-10 dage efter behandlingen opstå kraftig blødning fra tarmen. Ligeledes kan der yderst sjældent optræde kraftige smerter i tarmen ledsaget af feber.

Søg læge: Ved kraftig blødning, smerter eller feber bør kirurgen, vagtlæge eller skadestue straks kontaktes.

  Kirurgisk Klinik Helsinge | Frederiksborgvej 2, 1.sal th | 3200 Helsinge | Tlf: 39 40 98 22 | Fax: 46 12 98 22